Weet hoe u scheeruitslag kunt voorkomen

Hoe voorkom je scheeruitslag? Eenvoudige tips voor je dagelijkse routine

Droge oppervlakken zijn de oorzaak van wrijving

Eén droog oppervlak over een ander droog oppervlak bewegen is lastig.

Denk maar aan een stukje krijt op een schoolbord: het piept. Het droge krijtje hapert over het oppervlak van het schoolbord. En ook al ziet de krijtlijn er effen uit, dat is het niet - het oppervlak is ruw.

Dit is het gevolg van wrijving, of het gebrek aan smering.
Denk nu aan een krijtstift met inkt. Wanneer je met een krijtstift schrijft, glijdt deze over het schoolbord met een gladde, scherpe lijn als resultaat.

Het verschil is dat er minder wrijving is. Er is minder wrijving doordat de stift gesmeerd wordt. Een van de uitdagingen van het scheren is soepel bewegen over een ruw oppervlak.

Zo ook het geheim van een gladdere scheerbeurt. Als de huid EN de mesjes goed gesmeerd worden, zullen de scheermesjes het beste effect realiseren.

Een gesmeerde scheerbeurt om wrijving te reduceren

Het geheim van een gladde scheerbeurt is de wrijving reduceren. We reduceren wrijving wanneer we tijdens het scheren gebruikmaken van smering

Het is niet moeilijk om je huid te smeren: je gebruikt warm water en scheerzeep. Smeer je gezicht in met je favoriete Gillette scheergel of -schuim.

Maar smeren totdat het scheren comfortabel wordt is niet zo evident. Daarom hebben we de beschermende strips ontwikkeld.

De ingebouwde smering van je scheermes

De beschermende strip van je Gillette scheermes, net boven de mesjes, is vergelijkbaar met een kleine spons.

De strip bevat waterminnende polymeren, polyethyleenglycol (PEG), die bij iedere haal vrijkomen uit de strip. Zodra deze polymeren in contact komen met water, zwellen ze op, ontvouwen ze zich en verspreiden ze zich over je huid: zo zorgen ze voor een gesmeerde scheerbeurt.

Wanneer je meer dan eens over dezelfde plek op je gezicht scheert, telkens opnieuw, om geen enkel haartje te missen, kan scheerzeep zijn werk niet meer goed doen omdat deze al weggehaald is. Hierdoor is de huid minder beschermd, wat kan leiden tot scheeruitslag.

Het Gillette ProShield scheermes heeft ook voor de mesjes een beschermende strip voor extra bescherming, en maakt zo zijn naam waar. Beschermende strips vóór en na de mesjes vormen een schild tegen irritatie tijdens het scheren.

Was dit artikel nuttig?