Konthaar scheren: zo doe je dat

Konthaar scheren: zo doe je dat

Waarom zou je je konthaar scheren? Misschien omdat een harige kont niet echt aantrekkelijk is? En heb je (veel) haar in je bilnaad, dan kan dit problemen opleveren als jeuk en ongewenste geurtjes. Toegegeven, het is een lastige plek om te scheren, maar laat je daardoor niet ontmoedigen. Met de juiste producten en de technieken uit deze handleiding is konthaar scheren een eitje.

Waarom krijg je een harige kont?

Vraag je je af waarom juist jij een harige kont hebt? Net zoals van je lengte kun je je vader hiervan de schuld geven. Over het algemeen komt het door genen. Is je naaste familie rijkelijk voorzien van lichaamsbeharing, dan is de kans groot dat jij deze harige erfenis overneemt.

Wil je meer weten over konthaar verwijderen? Er zijn eenvoudige tips die zorgen voor de beste resultaten en de minste kans op irritatie. Voordat je met je harige kont aan de slag gaat, vertellen we je wat de beste hulpmiddelen zijn en hoe je schaamhaar voorbereidt op het trimmen of scheren.

Als je eenmaal besloten hebt om je kont te scheren, word je je al snel bewust van de evolutionaire redenen waarom daar haar groeit: om schuren te voorkomen. Geen reden om het niet een keer te proberen. Ervaar je ongemak, dan laat je het gewoon weer groeien.

Hoe verwijder je konthaar?

Baard- of schaamhaar is moeilijker te scheren dan bijvoorbeeld beenhaar. Dit komt doordat het stugger en harder is. Daarom moet je een paar handelingen uitvoeren om dit soort haar voor te bereiden voor je met een scheermes aan de slag gaat.

Je begint met het verzachten van het haar door een hete douche of een bad te nemen. Het scheren van je billen gaat hierdoor makkelijker en je vermindert de kans op irritatie en ingegroeide haartjes.

Het is daarnaast belangrijk dat je een schoon scheermes gebruikt op schone huid. Dit voorkomt dat zweet en vuil in het te scheren gebied komen. Door het hete water zijn de haartjes zachter, waardoor het scheermes er makkelijker doorheen gaat.

Begin, zeker als je voor de eerste keer je konthaar gaat scheren, met de Gillette INTIMATE Trimmer i5 om de langste haartjes in te korten. Dit verkleint ook de kans dat je jezelf op moeilijk bereikbare plekken snijdt. Je kunt kiezen tussen een kam van 3-11 mm, afhankelijk van hoe glad je jezelf wilt scheren.

Wil je ook het haar tussen je billen aanpakken? Met het opzetstuk met het laagste getal qua kamlengte of de edger bereik je ook de resterende haartjes.

Heb je de smaak van het manscaping te pakken? Lees dan verder in onze gids over het scheren van schaamhaar.

Hoe voorkom je ingegroeide haren op je kont?

Om schaamhaar te verwijderen zonder irritatie, is het noodzakelijk om te weten hoe je ingegroeide haren op je kont vermijdt. Als haar terug krult in de huid, kan dit zorgen voor jeuk, roodheid en gevoeligheid.

Gelukkig zijn er simpele stappen om de kans op ingegroeide haren op je billen te verkleinen.

Zachtjes exfoliëren om huid en haar voor te bereiden op het scheren is bijvoorbeeld een goede tip. Breng daarna een ruime hoeveelheid Gillette INTIMATE 2-in-1 scheercrème en reiniger aan. Heb je snel last van scheerbultjes? Geen probleem. Het Gillette INTIMATE Scheermes is ontworpen om wrijving te verminderen, zodat je comfortabel en dicht op de huid kunt scheren.

Het Gillette INTIMATE Scheermes heeft bovendien voor en na de mesjes lubricatie. Deze strips helpen je huid te beschermen tegen irritatie doordat ze een beschermend laagje op de huid aanbrengen.

Vraag je je af hoe je zweet tussen je billen kunt stoppen? Het verwijderen van overbodig haar kan de temperatuur naar beneden krijgen. Het dragen van ademende, natuurlijke stoffen, zoals katoen, gaat de opbouw van zweet op je huid tegen.

Na het scheren

Het lastigste gedeelte, het konthaar scheren, is achter de rug. Nu wil je weten hoe je jeuk voorkomt na het scheren van je billen. Begin met het grondig afspoelen van je kont. Je verwijdert op die manier afgeschoren haartjes die zijn achtergebleven en hydrateert tegelijkertijd je huid om deze te kalmeren.

Verwijder achtergebleven restjes scheergel of -schuim na het ontharen met voldoende water. Water helpt bovendien om je huid te kalmeren en zo branderigheid en jeuk te voorkomen. Droog de huid zachtjes af en breng dan een goede vochtinbrengende crème aan, bijvoorbeeld Gillette INTIMATE Anti-Schuurstick, die voedend en verzachtend werkt.

Het is belangrijk dat je de stap van het hydrateren niet overslaat. Onthoud dat schaamhaar scheren gebeurt op een gevoelige plek waar je snel last kunt krijgen van irritatie. Bovendien heeft je huid net haar natuurlijke beschermlaagje verloren en dat moet je herstellen om irritatie te voorkomen.

Nog even terug naar het trimmen: check welk type haar er op je kont groeit, want dit bepaalt welk opzetstuk je als eerst moet gebruiken. Heb je dik, krullend schaamhaar, dan wil je dit in stapjes korter maken, zodat de trimmer niet verstrengeld raakt in het haar en eraan gaat trekken.

Een andere goede tip is om na iedere vijf tot zeven intieme scheerbeurten een nieuw navulmesje op je Gillette INTIMATE Scheermes te plaatsen.

Merk je op dat het mesje bot wordt of trekt het scheermes aan je huid? Pak dan een nieuw navulmesje en voorkom onnodige huidirritatie.

Hoe vaker je scheert, hoe sneller de mesjes bot worden. Botte mesjes zorgen eerder voor scheerirritatie, dus let op dat je huid niet rood wordt.

Je kunt de levensduur van je Gillette INTIMATE Navulmesje verlengen door scheergel, haartjes en dode huid na gebruik af te spoelen. Dit zorgt ervoor dat het mesje zijn werk kan blijven doen. Laat het mesje daarna aan de lucht drogen.

Konthaar scheren: zo doe je dat – Veelgestelde vragen

Hoe kom je van een harige kont af?

Scheren, waxen en laseren zijn de meest gekozen manieren om schaamhaar te verwijderen. Doe je het liever zelf, dan is scheren een van de simpelste en minst pijnlijke methodes. De Gillette INTIMATE Trimmer i5 is ideaal voor het verwijderen van overvloedig haar met zo min mogelijk risico op het beschadigen van je huid.

Hoe voorkom je ingegroeide haren op je kont?

Exfoliëren voor het scheren helpt om ingegroeide (schaam)haren te voorkomen. Een scheergel voor de gevoelige huid, zoals Gillette INTIMATE 2-in-1 scheercrème en reiniger, zorgt ervoor dat het trimmen of scheren van de haartjes makkelijker gaat, wat bij kan dragen aan het verminderen van ingegroeide haren.

Waarom hebben mannen haar op hun kont?

Wetenschappers weten niet helemaal zeker wat het doel is van het haar op billen, maar ze denken dat het onze voorouders warm hield en dat het misschien ook wrijving voorkwam.

Was dit artikel nuttig?