Een kaal hoofd verzorgen: zo doe je dat

Een kaal hoofd verzorgen: zo doe je dat

Het maakt niet uit of je een kaal hoofd hebt als gevolg van haarverlies of dat het gaat om zelfverkozen kaalheid; het is en blijft een tijdloze en zelfverzekerde look.

Het is echter een hardnekkig misverstand dat een kaal hoofd geen verzorging nodig heeft. Je hoofdhuid verdient dezelfde hoeveelheid aandacht en verzorging als ieder ander deel van je lichaam. Daarom leggen we je graag uit hoe je jouw kale hoofd wat liefde kunt geven met onze verzorgingstips.

Reinig je hoofdhuid

Een schoon hoofd is een blij hoofd. Een belangrijk onderdeel van het verzorgen van je kale hoofd is het regelmatig reinigen van je hoofdhuid. De huid op je hoofd heeft, net als de huid op je gezicht, regelmatig een schoonmaakbeurt nodig.

Een milde gezichtsreiniger die je ook voor je hoofdhuid kunt gebruiken, is Gillette SKIN Ultra Sensitive Gezichtsreiniger. Deze speciaal ontwikkelde formule bevat reinigers die zacht zijn voor je huid.

De milde gezichtsreiniger is geschikt voor dagelijks gebruik en helpt je om talg en andere onzuiverheden kwijt te raken. De glycerine in dit product zorgt voor een zacht schuim dat makkelijk aan te brengen is op je kale hoofd.

Een tip: gebruik koud water om je hoofdhuid te reinigen.
Reinig je hoofdhuid

Exfolieer je hoofdhuid

Of je nu op het punt staat om je hoofd te scheren of de conditie van je kale hoofd op peil wilt houden, exfoliëren is een goede manier om je huid voor te bereiden.

Een droge hoofdhuid na het scheren komt vaak voor na het scheren van dit gebied. Exfoliëren kan je hoofdhuid beschermen tegen droge plekjes, verstopte poriën en ingegroeide haren.

Een tip: gebruik alleen milde scrubs voor de hoofdhuid die voedende ingrediënten bevatten om je huid glad en gehydrateerd te houden. Vermijd te veel exfoliëren, want dat kan irritatie veroorzaken.
Exfolieer je hoofdhuid

Kaalheid: bescherm je hoofdhuid

Ook al zijn exfoliëren en reinigen goede manieren om je kale hoofd te verzorgen, ze kunnen er ook voor zorgen dat je huid een deel van de natuurlijke hydratatie kwijtraakt. Daarom is het belangrijk om een goede hydraterende crème in je verzorgingsroutine op te nemen. Zo blijft je hoofdhuid zacht en beschermd.

GilletteLabs Snel Absorberende Hydraterende Crème is ontworpen om te helpen hydrateren en de vochtbarrière in de loop van de tijd te versterken. De formule helpt de huid te hydrateren zonder dat je huid plakkerig of vet aanvoelt. Door een hydraterende crème in je huidverzorgingsroutine op te nemen, kun je het natuurlijke vocht van je hoofdhuid vasthouden.

Een tip: breng de hydraterende crème pas aan nadat je je hoofdhuid grondig hebt gereinigd en masseer je hoofdhuid zachtjes na het aanbrengen van de crème. Dit bevordert de doorbloeding.
Kaalheid: bescherm je hoofdhuid

Je hoofd scheren

Als je je hoofd gaat scheren, is er een aantal dingen waar je op moet letten om huidirritatie te voorkomen en om een glad eindresultaat te bereiken. Dit zijn onze belangrijkste tips:

  1. Gebruik een scherp scheermes: een bot scheermesje kan zorgen voor schrammen, sneetjes en irritatie van je gevoelige hoofdhuid. Het is belangrijk om regelmatig je scheermes te verwisselen en te werken met een schoon, scherp scheermes.
  2. Gebruik een scheerschuim of –gel van goede kwaliteit: scheerschuim of –gel kan helpen om de huid te beschermen tegen het scheermesje. Kies voor producten die geschikt zijn voor de gevoelige huid om minder risico op irritatie te lopen.
  3. Ontwikkel een comfortabele routine: vind een scheerroutine die bij je past en die makkelijk vol te houden is. Dit helpt je om je hoofd netjes gladgeschoren te houden en zorgt ervoor dat het scheren van je hoofd leuker wordt.
  4. Integreer reinigen, hydrateren en exfoliëren in je huidverzorgingsroutine: het is belangrijk om je hoofdhuid goed te verzorgen, zodat je kale hoofd gezond blijft.


Volg deze tips zodat je kunt genieten van een gladde en irritatievrije scheerervaring en je kale hoofd er op zijn best blijft uitzien.

Gebruik de producten van Gillette SkinGuard Sensitive voor een prachtig kaal hoofd en vergeet niet om te reinigen, te hydrateren en te exfoliëren voor het beste resultaat tijdens het verzorgen van je kale hoofd.
Je hoofd scheren

FAQ: kaal hoofd - verzorging

Hoe krijg je een glimmend kaal hoofd?

Naast bovenstaande stappen, waaronder het reinigen, hydrateren en exfoliëren van je kale hoofd, kunnen zonnebrandcrèmes helpen om je hoofdhuid te beschermen tegen uitdroging en schade door de zon.

Hoe kom je van scheerbultjes op je kale hoofd af?

Scheerbultjes op je hoofd komen vaak voor. Het aanbrengen van een warm kompres kan helpen om de scheeruitslag te verminderen.

Was dit artikel nuttig?