De baard trimmen bij de hals - Hoe doe je dat?

De baard trimmen bij de hals - Hoe doe je dat?

De halslijn van je baard is voor een groot deel bepalend voor je uitstraling. Zit deze vol stoppels, kale plekken, of is het de enige plaats met grijze haren, dan kan het de aandacht afleiden van de rest van je gezicht en je er onverzorgder uit laten zien dan je zou willen.

Wil je de baardgroei er verzorgd uit laten zien, dan zou er een duidelijke scheidslijn tussen je baard en hals moeten zijn. Om dit te bereiken is regelmatig trimmen of scheren essentieel.

Het is belangrijk je baard vorm te geven. Het maakt niet uit hoe lang je de baard wilt laten groeien of hoe vaak je wilt scheren, het is een goede gewoonte om de halslijn regelmatig te trimmen.

Lees verder hoe je de halslijn voor de baard bepaalt, hoe je deze moet scheren en met welke King C. Gillette-tools je het beste eindresultaat krijgt.

Hoe bepaal je de halslijn voor de baard?

Voordat je de baard in je hals gaat scheren, wil je eerst weten hoe je de halslijn kunt vinden. Ga met je vingers langs de lijn vanaf je adamsappel naar je oorlellen en kijk hierbij in de spiegel om goed te zien waar je voortaan moet scheren.

Alles dat onder de lijn adamsappel-oorlel valt, houd je gladgeschoren voor een verzorgde uitstraling.

Scheerproducten kiezen voor je halslijn

Je hals kan, net als je gezicht, gevoelig zijn voor scheerbultjes, uitslag en ingegroeide haartjes, en dus is het belangrijk om voor kwaliteitsproducten te kiezen om de baard in de hals te trimmen.

De King C. Gillette Baardtrimmer is ontworpen om met de grootst mogelijke precisie te trimmen, terwijl het King C. Gillette Hals Scheermes is ontwikkeld voor glad en comfortabel scheren in de hals en je baard perfect vorm te geven.

Breng onze King C. Gillette Transparante Scheergel aan op het te scheren gebied om de haren en de huid te hydrateren en ze zachter te maken, voor een soepele beweging van het scheermesje over de huid.

Onze tips voor de halslijn

Voordat je begint met het scheren van de hals, is het belangrijk om te voorkomen dat je de halslijn te hoog of te laag wegscheert. Dan loop je namelijk het risico dat je de hele baard verpest. Scheer je hoog weg, dan moet je gelijk een (groot) deel van je baard wegscheren en dan heb je maandenlang je baard voor niets laten groeien. We raden je aan de trimmer twee lengtes korter te zetten dan wat je normaal voor je baard gebruikt. Het is altijd makkelijker om zachter haar te trimmen, en daarom is het een goed idee om eerst even te douchen.

Heb je heet gedoucht? Spetter dan nog wat koud water in je gezicht voordat je begint met het trimmen van de halslijn. Dit koude water sluit de poriën waardoor ze geen talg en vuil meer kunnen opnemen en je verlaagt het risico op lelijke ingegroeide haren bij de hals.

Hoe trim je de halslijn?

We bevelen je de volgende techniek aan om de baard in de hals te trimmen:
  • Begin in het midden van de hals bij je adamsappel en trim alle haren onder de lijn die jij als je halslijn hebt vastgesteld.
  • Trim vanaf het midden, waarbij je het scheermes naar boven beweegt in de richting van het ene oor, met je kaaklijn altijd als punt van aandacht.
  • Ga terug naar het midden van de hals en trim nu de andere kant op, net zolang tot je alle haren onder de halslijn hebt verwijderd.


Misschien heb je wat oefening nodig voor je het volste vertrouwen hebt in het trimmen van de halslijn zonder daarbij uit te schieten, maar met wat geduld krijg je het zeker onder de knie.

Raak je per ongeluk toch je baard, houd dan in gedachten dat de baard gelukkig snel groeit. Wacht een dag of twee om het te laten teruggroeien. Groeit je baard normaal wat langzamer of valt het enorm op dat je een hap uit je baard hebt gehaald, dan is een nieuwe baardstijl het overwegen waard om er toch geweldig uit te zien.

De nekbaard vormgeven

Bij het vormgeven van de halslijn onder je oren heb je de keuze voor een hoekige of ronde afwerking. Let hierbij op de vorm van je gezicht om te bepalen welke look het beste bij je past.

Over het algemeen geldt: een hoekige afwerking past beter bij een rond gezicht, terwijl zachtere vormen beter passen bij een duidelijke kaaklijn.

Geef je baard op de halslijn vorm met ons nekscheermes, en maak dan de look af met de veelzijdige, en eenvoudig te gebruiken King C. Gillette Baardtrimmer, mede mogelijk gemaakt door Braun.

Verzorging voor de baard in de hals

Breng onze King C. Gillette Baardbalsem aan op de baard in de halslijn wanneer je al het gewenste haar hebt verwijderd, en eindig met de voedzame King C. Gillette Baardolie om ook de rest van de baard netjes en verzorgd te houden.

Je halslijn verzorgd houden

Het geheim om de halslijn netjes te houden, is regelmatig trimmen. Wanneer de haren in de hals langer zijn dan 3 millimeter is het tijd om ze te scheren.

Gebruik de door ons aanbevolen techniek, oefen en wees geduldig, Het is slechts een kwestie van tijd voor je ervaren genoeg bent om je halslijn in een paar minuten bijgewerkt te hebben. Lees hier meer over styling tips voor baarden.

Was dit artikel nuttig?