Mannen & gezondheid: wat te doen als Movember voorbij is?

Mannen & gezondheid: wat te doen als Movember voorbij is?

Je hebt je snor een maand laten staan en alle blikken, opmerkingen en de jeuk die daarbij mogelijk kwamen kijken ondergaan. Maar nu is het december en dat betekent dat je mag stoppen met je bewonderenswaardige inzet voor Movember.

Misschien voel je je opgelucht, nostalgisch of zelfs een beetje treurig. Maar voordat je je sponsorgeld overmaakt naar Movember en je je gezichtsbeharing opnieuw vorm gaat geven, is het goed om na te denken over de volgende stap die jij met je scheermes gaat zetten.

Hoe pak je je eerste scheerbeurt na Movember aan?

Heb je Movember met een vrij lange snor afgerond, maak dan eerst kennis met de Multifunctionele Gillette 3 in 1 Styler.

Als je meteen met een scheermesje aan de gang gaat, kan dit zorgen voor pijnlijke vastlopers. Gebruik daarom de precisietrimmer van de Styler om je snor te kortwieken tot deze kort genoeg is om met het scheermes af te scheren. De Styler is geweldig omdat je deze kunt gebruiken om te trimmen, scheren en om de randen van je gezichtsbeharing bij te werken, en hij is 100% waterproof waardoor je hem ook onder de douche kunt gebruiken.

Ook met een korte snor wil je je eerste scheerbeurt na Movember voorzichtig aanpakken, aangezien de huid van je bovenlip al een maand geen scheermes heeft gezien. Hierdoor kan de huid extra gevoelig reageren op het scheren.
man met dunne snor
Het Gillette SkinGuard Sensitive Scheermes is speciaal ontworpen voor de gevoelige huid. De SkinGuard en strips voor en achter de mesjes beschermen je huid tijdens het scheren. Combineer dit scheermesje met SkinGuard Men’s Sensitive Scheergel om je huid gehydrateerd te houden en te zorgen dat het scheermesje nog gemakkelijker glijdt.

Zo houd je de gedachte van Movember vast

Het is belangrijk om te onthouden dat Movember niet alleen draait om het laten staan van je snor - uiteindelijk draait het om het inzamelen van geld en het creëren van aandacht voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mannen. Met dat in het achterhoofd zijn dit manieren om de gedachte van Movember het hele jaar door levend te houden:

Check Jezelf

Teelbalkanker is een van de belangrijkste ziektes waarvoor Movember aandacht wil vragen, dus zorg ervoor dat je jezelf regelmatig checkt om mogelijke signalen vroegtijdig op te sporen. Ben je fan van manscaping, onderzoek dan direct je testikels wanneer je je schaamhaar scheert. In andere gevallen maak je er een gewoonte van je testikels eens per week onder de douche te checken.

Wees niet bang om naar de huisarts te gaan

In aansluiting op het vorige punt, bezoek een arts wanneer dit nodig is. Wees niet koppig en stel het niet uit.

Of je nu een knobbeltje wilt laten onderzoeken of je gewoon niet lekker in je vel zit, je huisarts is er om je te helpen.

Praat met je vrienden

Praten met je vrienden, vragen hoe het echt met ze gaat en goed luisteren naar de antwoorden, kan veel bijdragen aan het durven praten over geestelijke gezondheid - iets dat heel belangrijk is om het taboe rondom dit onderwerp te doorbreken.

Onthoud dat je echt niet iedere keer een sportwedstrijd hoeft te zien of naar de kroeg hoeft te gaan wanneer je afspreekt, soms is het goed om gewoon te praten - daar heb je vrienden voor.

vrienden praten in een café

Maak tijd vrij voor zelfzorg

Tijd vrijmaken voor zelfzorg kan je helpen je eigen geestelijke gezondheid te beschermen. We weten dat dit moeilijker kan zijn in de winter, wanneer het lijkt alsof het constant koud en donker is. Lees ons artikel over zelfzorg in de winter waarin we je vijf tips geven.

Omarm je nieuwe snorstijl

Heb je door Movember een nieuwe stijl voor je snor ontdekt die goed bij je past, draag deze stijl dan met trots en houd de geest van Movember in leven.

Met de Multifunctionele Gillette 3 in 1 Styler houd je je snor netjes en laat je hem gezond groeien in een stijl die jou helpt om het beste van jezelf te laten zien.

Was dit artikel nuttig?