Borsthaar trimmen voor een glad en zacht resultaat met de scheertips van Gillette

Tips voor scheren van borst

Of je je borsthaar nu regelmatig scheert of het uit nieuwsgierigheid eens wilt proberen, met de middelen en tips van Gillette krijg je de look en feel die je wilt.

Je borsthaar scheren

Met de juiste middelen, zoals de All Purpose Gillette STYLER, wordt je borst scheren heel eenvoudig. Volg altijd deze stappen voor geweldige resultaten:

STAP 1:

Selecteer een vaste kamlengte

Met de kam op je lichaamshaartrimmer op de juiste lengte tem je een volle, natuurlijke bos haar die al een tijdje - of nog nooit - een scheerapparaat gezien heeft. Bij de All Purpose Gillette STYLER zitten drie kamhulpstukken (2 mm, 4 mm, 6 mm) waaruit je kunt kiezen.

STAP 2:

Trim

Trim je borsthaar. Trim je haar voordat je het scheert om verstopte mesjes te voorkomen.

STAP 3:

Neem een douche

Het water verzacht je borsthaar (dat stug kan zijn), zodat je scheermesje gemakkelijker over je huid glijdt. De Gillette STYLER is waterbestendig zodat je je in de douche kunt trimmen.

STAP 4:

Schuim je in met scheergel

Door goed in te schuimen worden de haartjes gehydrateerd, glijdt het scheermesje beter en wordt je huid beschermd terwijl je je borst scheert.

STAP 5:

Controleer of je mesjes niet bot zijn

Voelen je mesjes bot aan of zijn je glijstrips vervaagd? Dan is het misschien tijd om je mesjes te vervangen.

STAP 6:

Scheer met lichte, zachte bewegingen

Zet een Fusion5-mesje op je STYLER. Begin aan de buitenkant van je borst en werk naar binnen toe. Rek bij het scheren je borstspieren uit zodat je een gelijkmatig scheeroppervlak krijgt.

STAP 7:

Spoel je mesjes vaak af

Spoel de mesjes, zowel de voor- als de achterkant ervan, tussen enkele bewegingen in altijd even af onder stromend water en schud het overtollige water eraf. Tik niet met je scheermesje tegen de gootsteen of veeg het niet af met een handdoek; dit kan de levensduur van het scheermesje verkorten omdat het het complexe design van de mesonderdelen beïnvloedt. De mesjes onder stromend water houden helpt opgehoopte scheergel, haar en dode huid te verwijderen.

STAP 8:

Wees voorzichtig rondom je tepels

Ga er omheen - niet erover. Je kunt je tepels voor de zekerheid met de vingertoppen van je andere hand bedekken als je er omheen scheert

STAP 9:

Breng indien nodig opnieuw scheergel aan

Voor een gladde scheerbeurt kan het zijn dat je in verschillende richtingen over dezelfde plek moet scheren. Om huidirritatie op je borst te helpen voorkomen, breng je best opnieuw scheergel aan voordat je nog een keer over dezelfde plek gaat.

STAP 10:

Spoel, droog en hydrateer

Het is uiterst belangrijk om je na het scheren van je borst te hydrateren – het helpt de huid te kalmeren

Proficiat! Je hebt de basis van Body Grooming onder de knie!

Met de scheermesjes en trimmers van Gillette heb je oneindig veel persoonlijke verzorgingsmogelijkheden.

Was dit artikel nuttig?